2 март 2022 г.

Големият успех идва при него преди 30-тина години. Много е вероятно всеки ден да чувате поне по една негова песен. А преди малко повече от две години концертът му в България се превърна в показно на тема професионализъм.

Той е Джон Франсис Бонджоуви-младши. Или както всички са го чували – Джон Бон Джоуви. Днес навършва 60 години и продължава да е един от най-влиятелните хора в музикалния бранш.

Ражда се на 2 март 1962 година в Пърт Амбой, Ню Джърси. Майка му Карол Шарки е сред първите “зайчета на Плейбой”, а баща му е военнослужещ в морската пехота на САЩ.


Бон Джоуви започва да се занимава с музика отрано. В началото свири в импровизирани ученически групи. Твърди се, че композира още от 13-годишен. С училището е скаран. Често пропуска часовете, за да се занимава със свирене. На 16 години започва работа в звукозаписното студио на братовчед си Тони Бонджоуви. През 1983 година се ражда групата, която получава леко променената му фамилия – "Бон Джоуви".



Първият, едноименен албум, бандата издава през 1984 година. Посрещнат е добре и следва втори албум – “7800 по Фаренхайт”. Критиката не е така благосклонна към втората плоча, но нещата се променят рязко, когато през 1986 година се появява “Slippery When Wet”. Хитовете в албума изстрелват групата на върха. Това поставя началото на шеметната кариера на Джон Бон Джоуви.


Следват нови успехи на сцената, концертни турнета, записи и всичко, което съпътства живота на големите звезди в бранша. Бон Джоуви се изявява и като актьор с няколко роли както в телевизионни сериали, така и в кинопродукции. Редом с всичко това, от 2000 година насам активно се включва с подкрепа на политически лидери на САЩ по време на президентските кампании. Собственик е заедно с Ричи Самбора на отбор по американски футбол, а през 2011 година отваря и ресторант “Soul Kitchen”, където всеки плаща за храната толкова, колкото сметне за необходимо. Ако няма средства, плащането се извършва срещу полагане на някакъв вид труд в кухнята на ресторанта.



Въпреки че “Блясъка на славата” отдавна е сполетял Бон Джоуви, всички, които го познават твърдят, че човекът в него успява да си остане съвсем земен.

-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...