11 февруари 2015 г.


Причудливи ледени висулки създават впечатление, че човек се намира в ледена пещера. Всъщност, това са ледените фигури, които всяка година по това време може да се видят край планинската река Аракава, недалеч от град Титибу в японската префектура Сайтама. Това е една от главните забележителности на националния парк Титибу-Тама – наречена е Мисотсуши но тсурара.

Ледените творения могат да се видят след средата на януари в продължение на поне месец. Предприемчиви местни жители осветяват висулките с разноцветни прожектори, а в съседство създават “фалшиви” ледени водопади, като поливат скалите с маркучи.

През делничните дни светлинното шоу може да се види само между 17 и 20 часа, а през почивните работното време е с един час удължено – до 21 часа. Тази година още 4 дни туристите ще могат да се любуват на тази атракция. Недалеч от Мисотсуши но тсурара има ресторанти, в които може да се опитат характерни местни ястия.

Градчето Титибу се слави и с вино, носещо името на града, както и със сакето Букоу Масамуне (Bukou Masamune), което се приготвя само с изворна вода. Хитовите ястия в местните ресторанти са пържоли от месо на диво прасе и суши, което се приготвя от прясна пъстърва, уловена в бързеите на многобройните планински рекички в района.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...