19 януари 2015 г.


Кафявата мечка на име Зе Колмея (бразилският вариант на Мечето Йоги) лакомо поглъща ледения си десерт. Мечката, както и всички други питомци от зоопарка в Рио де Жанейро, получават три пъти на ден замразена храна. Нововъведението в порционите им е част от усилията, които сътрудниците в зоопарка полагат, за да разхладят животните, страдащи от аномално високите температури в Бразилия през последните дни.

Всеки ден за питомниците в зоопарка се доставят над два тона замразени храни. Освен мечките, с ледени десерти от тропически плодове се хранят слоновете. Маймуните пък получават истински ягодов сладолед. Тигрите, лъвовете и останалите хищници получават “месни” сладоледи – порциите им се приготвят от охладено месо или замразен месен коктейл.
Администрацията на парка е убедена, че охладената храна помага на животните да запазят активността си и доброто си настроение по време на жегите.

Зоопаркът в Рио е смятан за най-добрия в Бразилия. На територията му живеят над 2700 представители на животинския свят, много от които са представители на редки видове и може да се видят само там. Зоопаркът се слави и със самата си архитектура, която е потънала в зеленина.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...