27 декември 2016 г.


Кадър от Градината на утринното спокойствие в южнокорейския град Капхьон. Мястото е признато за едно от най-красивите в страната, а магията му е още по-голямо по време на фестивала на Рождественските огньове. Фестивалът традиционно се провежда през зимните месеци – от декември до февруари. По време на подготовката му местните дървета и цветни лехи се украсяват с хиляди гирлянди, които през тъмните часове на денонощието превръщат градината в декор, достоен за новогодишна приказка.

Южна Корея е една от малкото азиатски страни, в които християнското Рождество се отбелязва с пищни празненства. Повече от половината от южнокорейците изповядват християнството.

В празничните дни из цялата страна се провеждат много мероприятия, някои от които са едновременно екзотични, а заради мащабите си – и световно известни. Такъв е например фестивалът на Планинската пъстърва, чиято кулминация е ловът на пъстърви с голи ръце. По време на състезанието, което се провежда сред покритите по това време на годината със сняг склонове на планината Гангвон, участниците са облечени само с тениски и шорти. За сгряването си разчитат само на адреналина от умението с голи ръце да уловиш пъстървите в ледените води на планинските потоци.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...