4 януари 2019 г.

снимки: Hugh Morris, Getty
Първото сериозно застудяване за тази година за района на китайската столица Пекин, донесе и първият снеговалеж. Заснежената Велика китайска стена е атракция, която си струва да се види, пише фотографът на британския The Telegraph Хю Морис. Кадрите са негови и показват наистина снежната приказка сред това грандиозно съоръжение.


На места рехавият сняг се е превърнал в лед и на туристите им се налага да се придържат за специално изградения парапет.


През следващите дни се очакват още снеговалежи в района на китайската столица и сегмента от Великата китайска стена, намиращ се в околностите на Пекин.




За това време на годината падането на първия сняг не е необичайно явление за района. Тази година обаче още първият снеговалеж беше придружен и с рязко застудяване, като температурите достигнаха до -10C.


Желаещите да се разходят по заснежената Велика китайска стена се налага да изберат много топли дрехи.


Зимният пейзаж придава друг изглед на тази забележителност, която сме свикнали да виждаме повече на кадри, запечатали я в топли слънчеви дни.




Синоптиците предвиждат мразовитото време да се задържи и през следващите дни.


На места, пробилите облаците слънчеви лъчи успяват да разтопят част от паднали сняг. Студеното време обаче веднага превръща разтопения сняг в лед и част от участъците на Великата китайска стена стават опасни за разходки.




-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...