22 октомври 2015 г.

На снимката е уловено торнадото, развилняло се недалеч от брега на Генуа. Огромният вихър се спуска от надвисналите облаци до морското равнище само за няколко секунди. Появата на торнадото е свързано с рязкото захлаждане, предизвикано от мощният циклон, стоварил се над Италия.

За Италия появата на торнадо не е необичайно явление. В Средиземно море периодично се раждат такива стихии. Скоростта на ветровете в подобни вихри може да достигат до 480 километра в час. С пределната си мощ торнадото може да вилнее около 10-тина минути, но с отслабена сила то може да просъществува и до няколко часа.

Когато достигнат до бреговата линия, торнадата, зародили се над морската повърхност, бързо отслабват. В конкретния случай става точно така. Местните средства за масова информация съобщават, че стихията не е причинила никакви щети и сериозни последствия.

Авторът на снимката, 41-годишният руски турист Евгений Дроков разказва, че в живота си не е виждал такова нещо. Той и семейството му тъкмо приготвяли багажа си преди да отпътуват, когато стават свидетели на зараждащата се стихия.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...