6 октомври 2015 г.

Французите Алекс Рубо и Алекс Войе, които са професионални гмуркачи, са си устроили фотосесия с рибен пасаж край бреговете на Майот в Индийския океан. Зад гърба си французите имат 10-годишен опит в гмуркането и предпочитат под вода да са без специалните водолазни бутилки. Този начин им дава възможността да видят света под водата по друг начин, различен от онзи, по който
го виждат аквалангистите.

“Посещаваме най-различни места по цял свят, за да се запознаем отблизо с необикновените и очарователни морски обитатели. Снимките ни запечатват как общуваме с дивата природа. Под водата, без кислородните бутилки на гърба ни, се чувстваме по-свободни – не можем да се гмуркаме много надълбоко, но пък плуваме значително по-бързо”, разказва Алекс Рубо.

“Свободното гмуркане не е опасно, ако се спазват основните правила за безопасност и най-вече – винаги се гмуркай с приятел. Работата в екип е най-важна в този момент. Ние се познаваме много добре и се разбираме само с няколко знака. Освен това е много по-приятно да споделиш впечатленията си с някой, който е бил заедно с теб сред безкрайния свят на водата”, допълва Рубо.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...