30 септември 2015 г.

През лятото в горски масив в Канада се ражда коте, което не може да движи задните си лапи. Природозащитници го спасяват и опитват да му създадат комфортни за живот условия, в това число и възможността само до ходи. 

Котето, което са нарекли Касиди, преживява кошмарни първи месеци от живота си. Няма задни лапи по рождение: ветеринарни специалисти смятат, че това се е случило заради неумелото прегризване на пъпната връв от майка му по време на раждането.

Въпреки трудностите сред дивата природа и липсата на грижи, котето успява да оцелее. През месец септември то и негова сестра биват забелязани от хора, които алармират природозащитниците от организацията Tinykittens. Двете котета са открити на предела на силите си, а Касиди страда и от множество инфекции. Лекарите, които започват да лекуват малкия пациент, не дават никакви гаранции, че ще оживее.

Котето обаче се оказва с много силна воля за живот. Лечението протича успешно, а след това започват да търсят решение и на проблема с придвижването. Организацията Handicapped Pets Canada подарява на малкия пациент специално конструирана инвалидна количка. Компанията е специализирана в разработването на протези за животни. След като привиква с новите си “задни лапи”, Касиди преди дни прави и първите си крачки.

Сестрата на Касиди, Топър, остават под наблюдение на спасилите ги природозащитници. В новият им дом е поставена камера, на която всеки желаещ може онлайн да гледа как живеят двете котета.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...