10 август 2021 г.

Пълното му име е Хосе Антонио Домингес Бандерас и днес навършва 61 години. Ражда се на 10 август 1960 година в Малага, Андалусия, Испания, в семейството на учителка и офицер от Испанската национална гвардия. Голямата му детска мечта – да стане футболист. На 14 години обаче, след като гледа постановка на мюзикъла “Коса” в местния театър в Малага, бъдещият голям актьор решава да се запише в театрално училище.


Дебютът на Бандерас е през 1982 година. Получава роля във филма на Педро Алмодовар Лабиринт на страстите”. Младият актьор се снима в още няколко филма на Алмодовар и кариерата му поема нагоре.

В началото на 90-те години на ХХ век Бандерас пробива и извън Испания. Първият му успешен филм в Холивуд е “Филаделфия” (1993), където си партнира с Том Ханкс. Филмът е отличен с наградата “Оскар”.


Следващият му успех идва само след година. В “Интервю с вампир” играе в звездната компания на Брад Пит и Том Круз. Ролите му в “Четирите стаи” и “Десперадо” (1995) на Роберто Родригес носят на Бандерас слава и признание.





Следват участия във филмите “Евита” и “Маската на Зоро”, които са номинирани за “Златен глобус” и окончателно утвърждават името му сред звездите на Холивуд.


В алеята на славата в Холивуд Антонио Бандерас вече има своята звезда. В свободното си време се занимава с отглеждане на грозде и производство на вино. В Испания актьорът притежава собствена винарна Anta Banderas. Освен това притежава собствена парфюмерийна серия и колекция модни младежки облекла.

-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...