1 октомври 2015 г.

След успешно реализираните зелени фото-проекти "TMB - 1" 2013 г. "Обиколката на Монблан - 2" 2014 г. и "Портрет на Матерхорн" 2015 г. Ник Чалдъков се подготвя за нов проект - приклюение, протест, фотоизложба "ОБИКОЛКАТА НА АЛПИТЕ 2016 г.”  

Проектът "Обиколката на Алпите" ще бъде четвъртата ни поредна фотоизложба с послание за промяна в начина на мислене на хората: ИЗЛЕЗТЕ ОТ ОФИСА И ЖИВЕЙТЕ СРЕД ПРИРОДАТА!

Да променим начина си на мислене, за да спасим себе си и живота на Земята! Бъдещето на човечеството зависи от нас самите! Всички нещастия идват от неправилния начин на мислене на съвременния човек. Материалните постижения са преходни. Единственото, което остава и има смисъл, е духовното!

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ОБЩОПРИЕТИЯ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ!
Това е проект-протест срещу ориентирания към материалното и урбанизацията живот. В продължение на 60 дни ще живеем само на палатка и в по-голямата част от трека ще спим извън къмпинги - "на диво". Обиколката на Алпите ще включва най-трудната пътека за трекери - Високия път от Шамони до Цермат. Пътеката минава на височина от 1500 до 3000 м. Ще се къмпингува на тези височини в дивата природа на Алпите. Ще вървим и по известната трансалпийска пътека GR5. Тя започва от Женевското езеро и стига до Ница, Франция, с преобладаващо диво къмпингуване. Оставяме си 4-5 дни за почивка, но в останалите 55 дена ще вървим постоянно по алпийските пътеки.

Програма:
ПОДГОТОВКА - м. октомври 2015 г. - м. юни 2016 г. (тренировки по българските планини за добра физическа форма)
ОБИКОЛКАТА НА АЛПИТЕ - 1 юли - 1 септември 2016
ПУБЛИКУВАНЕ НА ФОТОГРАФИИТЕ В СПИСАНИЕ ФАР - 1 октомври 2016 г.
ФОТО ИЗЛОЖБА - м. май 2017 г.
СТОЙНОСТ НА ПРОЕКТА - 10 000 лв

Желаещите да подкрепят проекта могат да прехвърлят средства през PayPal на имейл: nickchaldakov@yahoo.com или запитайте за банковата сметка. Фирми, свързани с планинското оборудване, фото техника или организации и хора, желаещи да променят начина на мислене на човечеството към по-природосъобразен, са подходящите спонсори на проекта.

Да вървим по пътеката!

Ник Чалдъков © 2015 г.
Фотограф и пътешественик
http://www.chaldakov.com
359 (0)888 79 75 41
nickchaldakov@yahoo.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...