26 юни 2015 г.

Посетителките на зоопарка Хигашияма в Япония са си харесали мъжката горила на име Шабани. Благодарение на възхитените дами животното е на път да стане звезда в социалните мрежи. Японките вече са дали на Шабани титлата “най-красивата мъжка горила в света”.

Маймуната живее в зоопарка от 2007 година, но посетителките на парка започват да обръщат внимание на ефектната визия на мъжкаря едва сега, заради необичайното му поведение. Младите японки са създали в социалните мрежи фен клуб на животното, където публикуват негови снимки и ги разпространяват из Мрежата.

Шабани е с добре развита мускулатура и много гладка козина. Жените са забелязали, че мъжкарят е способен да заема много фотогенични пози, като дори позира все едно размишлява върху много сложни въпроси. Феновете на Шабани добавят още един щрих към портрета му, подчертавайки, че мъжкарят има наследници.

На ръст възрастните горили достигат между 1, 65 - 1,75 метра, но някои екземпляри са и високи и по 2 метра. Ширината на раменете им е около двата метра. На тегло варират между 135-250 килограма, а понякога и повече. Разполагат с масивно телосложение, силно развита мускулатура и огромна сила. Могат да се изправят и да ходят на задни крака, но обикновено се придвижват на  четирите си крайника.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...