28 май 2015 г.

Мечка учи малкото си да се катери. Снимката е заснета в резервата “Кабарсено”, който се намира в северната част на Испания. Въпреки че мечето е още съвсем малко, то вече усвоява важни за оцеляването му навици, които някога може да се окажат необходими за спасяването му.

Малко след като е направена снимката, мечето губи сили и пада. “Сърцето ми спря да бие, докато не видях отново малчугана да се разхожда в подножието на скалата. За щастие, е паднал върху храсталаци и не пострада”, разказва авторът на снимката, фотографката, чиято страст е снимането на дивата природа, Марина Кано. Тя посещава парка специално през месеца, когато кафявите мечки започват да извеждат новото си потомство на първите разходки

“Мечетата се раждат през янури-февруари, но тогава са съвсем малки и слепи. Този малчуган е на около 3 месеца. На тази възраст мечетата са вече достатъчно укрепнали и са готови да следват родителите си по близките хълмове, учейки си да живеят и изследват света около тях”, казва още фотографката.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...