21 юни 2018 г.


Шандонг (Hang Son Doong) се намира на територията на Виетнам и е най-голямата в света пещера. Толкова е огромна, че си има собствена подземна река, която тече сред гигантски сталактити и сталагмити, достигащи до 80 метра на височина. (Да не споменаваме, че дълбочината на пещерата позволява целият Емпайър стейт билдинг да “се пъхне” в пещерата).

Благодарение на труда, който е положил фотографът Ryan Deboodt сега всеки има възможност да надникне в това природно чудо. Фотографът е заснел клип с помощта на дрон. Докато гледате видеото ще може да се насладите на гигантските скални формирования, пищният растителен свят, който процъфтява в пещерата и нещо незабравимо – погледът към звездното небе от недрата на пещерата.



Авторът на видеото пише в блога си, че е невероятно трудно да се опише усещането от това, човек да се намира в най-огромната пещера на света. Неповторимите емоции, които изпитваш, докато си в Шандонг пише авторът, не могат да бъдат предадени с думи – това е нещо, което човек не би могъл да преживее на друго място по света.

Hang Son Doong from Ryan Deboodt on Vimeo.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...