26 февруари 2015 г.

Датската компания за производство на слушалки AIAIAI представя технология за запис на звук, “създаден” от движението на… задните части, пише The Daily Mirror. В Youtube компанията пусна видео, с което показва същността на технологичната си “новост”. В записа на видеото участва известната в Дания танцьорка Луиза Кьолсен, наричана “кралица на twerking-а” (модерният предизвикателен танц, при който се танцува леко приклекнал и с провокативни движения на бедрата).

От клипа става ясно, че на задните части на танцьорката са закрепени “звукоснимателите”. Всяко движение на Кьолсен създава определен звук, а след това звукорежисьорите и монтажистите обработват суровия материал.


В описанието на компанията към клипа е посочено, че с новата технология, всеки желаещ ще може сам да записва собствени композиции. Идеята за този начин на извличане на звук осенила авторите, които търсели нови начини за създаване на музика.

Авторите на иновацията освен това подчертават, че тази музика ще се създава от “задници за задници”, имайки предвид, че може да се използва за танцуване.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...