1 март 2018 г.


Джули Бери от Калифорния и Кейси Стюарт от Тексас се запознават в социалните мрежи. Виждали са се само веднъж в Нова Зеландия, но после пътищата им отново се разделят и продължават да си комуникират само чрез интернет. По някое време в тези разговори у тях се ражда идеята да извършат заедно пътуване, което да бъде рекордно в някакво отношение.

Идеята е на Кейси, който работи като управител на фирма, специализирана в организирането на приключенски пътувания. Благодарение на работата си Кейси вече е посетил 50 държави по цял свят. Мечтата му обаче звучи така: преди да навърши 33 години да стъпи на всички континенти на Земята.


Семейният терапевт Джули Бери също не си пада по прекалено спокойния живот. Тя вече е участвала в реалити шоу с елементи на оцеляване в сложни условия. Кейси просто попада на много добър кандидат за спътник в начинанието, което е решил да осъществи.

Двамата решават да осъществят пътуване до всички континенти на Земята, което да приключи за по-малко от 100 часа. Пътуването си започват на 13 декември 2017 година от Сидни. След 14 часа и 45 минути полет, кацат в Дубай. От там летят до Кайро, след това до Франкфурт. От Германия поемат към Торонто, а после – до Сантяго. На следващия ден Кейси и Джули достигат до друг чилийски град – Пунта Аренас, откъдето на 16 декември летят за Антарктида.


Преминаването по целия маршрут от началото до срещата им с най-студения континент на Земята, отнема на двамата 92 часа, 4 минути и 19 секунди.


Самият проект двамата американци наричат „Седем континента за 72 часа“ (7in72). За 72 часа не успяват, заради бурно време в Антарктида – полетът им е отложен за известно време, преди да се отправи към Южния континент. Това обаче не пречи на експертите от Книгата на рекордите Гинес да признаят постижението им и да го впишат като нов рекорд, заличавайки предишното най-добро постижение от 120 часа.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...