19 юни 2017 г.

Американските учени Луис Анкордоки, Сузане Вебер и Хорхе Сориано доказват, че теоретично в галактиката ни съществува извънземна цивилизация, която притежава необходимите технологии да осъществи контакт с нас.

Специалистите модифицират уравнението на Дрейк, което представлява равенство - от едната страна е произведението от седем множителя, от другата – броят на извънземните цивилизации. Експертите доказват, че в мащабите на галактиката, т.е. в рамките на десет килопарсека от Слънцето, което е сравнимо с радиуса на диска на Млечния път, се намира поне една извънземна цивилизация, която разполага със средства за комуникация със Земята.

В подхода, който са избрали учените, броят на планетите с цивилизации с възможности за контакт, се оказва свързан с темповете на раждане на небесните тела, разположени в зоната на обитаемост около собствените звезди. Съществуването на живот от своя страна може да е невъзможно, заради мощни гама-лъчения.

Експертите допускат, че подготвяните за извеждане в орбита нови космически обсерватории TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) и JWST (James Webb Space Telescope) ще позволят да се проверят на практика изводите от теоретичната им разработка.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...