20 юли 2016 г.


В централната част на Китай има един аквапарк, който се ползва с голяма популярност. Всяка година го посещават над милион души. В горещите дни в басейна му с площ от 30 000 кв.м. едновременно могат да се разхлаждат по 10 000 човека.


Аквапаркът се намира в окръг Даин на провинция Съчуан. Изграден е на базата на древно солено езеро. Вдъхновени от Мъртво море и целебните свойства на солените му води, китайските специалисти са проектирали басейн с площ от 30 000 кв. м. и дълбочина от 1,8 метра. Той се пълни от натурални източници, чиято вода е с концентрация на солите до 22%. В нея се съдържат 43 различни минерала и микроелемента, което прави почивката във водоема освен освежаваща и лечебна. Изкуствените вълни в парка са с височина 3-6 метра и почти винаги в парка звучи музика.

Обаче през най-горещите периоди на годината, и особено в почивните дни, посетителите на аквапарка нямат много възможност свободно да поплуват. Басейните работят до пълния си капацитет и в пиковите моменти паркът приема максималния брой почиващи – 10 000 души. И макар в доста солената вода да е трудно да потъне човек, почти всички посетители се впускат сред водите със спасителни пояси. Зрелището на пълния басейн не рядко попада на видео клипове.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...