2 януари 2019 г.

Ако Земята изведнъж спре да се върти около оста си, животът на планетата просто ще изчезне и няма да може да съществува. В кратко видео може нагледно да разберете какви ще са катастрофалните последици от подобна ситуация.

Земята се върти около оста си в посока от запад на изток с линейна скорост на екватора от 465,1013 м/сек (1674,365 км/ч). Онлайн списанието Tech Insider се опитва в кратко видео да покаже развитието на събитията, в случай, че Земята рязко спре да се върти.

В частност, всички обекти “ще продължат” да се движат (в това число и самата атмосфера), като за миг само ще развият скорост от над 1500 км/ч. Ще се появят адски силни ветрове, а съчетано и със закона за запазване на импулса това моментално ще предизвика огромни цунами вълни.

Денонощието ще стане колкото е годината: в началото шест месеца непрекъснато ще свети Слънцето, а след това, оцелелите при подобна жега и суша, още половин година ще са потопени в тъмнина и студ.



Заради гравитацията океаните ще се преместят към полюсите, а сушата ще се разпредели по протежение на екватора. И накрая, ако все още някой е оцелял, слънчевата радиация ще довърши и тях, заради изчезналото постепенно магнитно поле на планетата.



-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...