29 октомври 2015 г.

На плажа Historic Virginia Key Beach е издигната най-високата постройка от пясък. Официално е документиран и признат рекорда на “пясъчния замък”, който ще бъде вписан в Книгата на рекордите Гинес като висок 13,98 метра.

По-старият рекордьор сред пясъчните замъци беше изработен по поръчка на компанията Caterpillar през ноември 2014 година в Бразилия. Неговата височина беше почти 12,60 метра.

За да изваят пясъчната конструкция в Маями са запретнали ръкави 20 скулптури и художници. Сред строителите е и известният Тед Зиберт, който с участието си в строежа за осми път се сдобива с титлата “световен шампион”.
За изграждането на пясъчния замък са били нужни повече от 1800 тона пясък. Конструкцията се крепи единствено на добавената към пясъка вода – никакви други укрепващи я елементи няма в нея.

Авторите на пясъчната скулптура са черпили вдъхновение от известни по цял свят архитектурни забележителности, сред които са Тадж Махал, статуята на Свободата, наклонената кула в Пиза, Колизея и много други. Предният план на замъка е оформен по подобие на паметници и архитектурни забележителности от Истанбул.

Пясъчната творба ще издържи вероятно около три седмици.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...