28 август 2015 г.

Студенти от Нанкинския технологичен университет в Сингапур, както и много случайно преминаващи, станаха свидетели на улична схватка между мрежест питон и кралска кобра.

Питонът успява да стисне кобрата за главата и в продължение на половин час не я пуска. Всяко от двете влечуги обаче полага максимални усилия, за да нанесе максимално повече поражения на противника си. Очевидци са заснели случката с телефоните.

Пристигналите на място специалисти успяват да прекратят схватката. Освободената кобра веднага използва момента и успява да се изплъзне. Питонът е заловен и по-късно е пуснат далеч от града. Свидетелите на битката казват, че през следващите няколко часа избягалата кобра още няколко пъти се връща на същото място, но спецовете така и не успяват да я хванат.

Въпреки много развитата инфраструктура в много райони на Сингапур са запазени части от ландшафта. В тези “девствени” оазиси насред града човек може да се “сблъска” с гъсти тропически мини гори, хълмове, пещери и не е изключено да види пресичаща шосето змия или небрежно пристъпващ варан. Освен това, почти във всяка къща живеят малки гущери. Местните жители съветват да не търсите начин да изтребите такива животни, ако ви се налага да живеете в Сингапур. Убиете ли гущерите, на тяхно място ще се сдобиете с мравки и гигантски летящи хлебарки, които на дължина понякога достигат и до 10 см.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...