12 август 2015 г.

Бенгалски тигър се разхлажда от жегите в зоопарка Рагунан в Южна Джакарта. Във влажния климат, когато жегата стане съвсем непоносима, дори и тигрите търсят начин да се намокрят, за да се освежат.

За разлика от домашните котки обаче,  тигрите обичат водата и са добри плувци. В южните области на ареала, който обитават, раираните хищници с часове прекарват сред прохладните води на местни водоеми. В зоопарка Рагунан са наясно с тези пристрастия на тигрите, затова и в тяхната клетка е изградено малко езеро с дълбочина около метър.

“За тях това езеро е като площадка за игра. Когато са мокри и  се забавляват във водата, изглеждат толкова мили и очарователни, но те са си все така диви хищници и миловидните им лица не бива да ви заблуждават”, казва авторът на снимката Доди Кусума от град Бекаси.

Зоопаркът Рагунан е основан през 1864 година. Това го нарежда на трето място сред най-старите зоологически градини в света. По площ и разнообразие на флората и фауната, представена в него, Рагунан е на втора позиция в света. Простира се на площ от 140 хектара сред пищна тропическа зеленина. Този “изкуствен рай” е дом за над 3000 представители на животинския свят и птиците. Сред обитателите на зоопарка има множество редки и на изчезване видове.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...