16 август 2021 г.

Преди 44 години в дома му в Мемфис, Тенеси, е открит мъртъв Елвис Пресли. Човекът, който революционизира популярната музика през 50-те и 60-те години на ХХ век е намерен паднал в банята си на 16 август 1977 година.

42-годишният Елвис Пресли е откаран с линейка до Baptist Memorial Hospital в Мемфис, но по-късно е съобщено, че там лекарите само са констатирали настъпването на смъртта.
В заключенията на патологът, извършил аутопсията му, се казва, че любимецът на цяла Америка е починал в следствие на сърдечна аритмия – една от формите на инфаркт.
Аутопсията, продължила над три часа, не открива никакви други заболявания, нито пък следи от алкохол или наркотични вещества.

Елвис Пресли се развежда с Пресила Пресли 4 години по-рано – през 1973 г. От тогава в публичното пространство постоянно циркулират слухове, че е изпаднал в депресия и заради това посяга към наркотици и прекалява с храненето. Носи се и слух, че малко преди да почине, се е сгодил с 20-годишната Джинджър Алдън.
Алдън, заедно с близки приятели на Пресли, са се намирали в имението му Грейсленд в Мемфис, когато певецът припада в банята.



Известно време преди смъртта му са забелязани признаци на влошаване на здравето му. По-рано през 1977 година Елвис отменя няколко концерта в Луизиана и се връща в Мемфис, заради оплаквания – по думите на личния му лекар – от “тотално изтощение”.

Всъщност, какви ги приказваме? Всички знаят, че Елвис е жив…



-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...