14 август 2015 г.

Природозащитници и специалисти от Торонто провеждат безпрецедентна операция. За осем часа успяват да уловят, натоварят и пренесат в градския зоопарк 150 крокодила, които жител на града отглеждал нелегално в дома си.

Жител на най-големият град в Канада, Торонто, в продължение на години е отглеждал в дома си 150 крокодила -  каймани, алигатори и други представители на вида. Всички са на различна възраст, а най-големият екземпляр на дължина достига 3,5 метра. Земноводните са държани в не много голям частен имот, намиращ се в съседство с промишлената зона на Торонто.

Не е ясно кога и по какъв начин собственикът се е сдобил с животните. Представители на зоопарка Indian River Reptile Zoo, който се намира на около 150 километра от Торонто, решават да започнат да се грижат за животните, след като собственикът им се обръща към тях за помощ. Преди новата “доставка” в зоопарка живеят 400 екземпляра, повечето от които са спасени от ужасните условия, при които са отглеждани – някои са изхвърлени от безотговорните си собственици, разлюбили “домашните си любимци”; други са заловени при опит да бъдат внесени контрабандно в страната.

Зоолозите нямат претенции към бившия собственик на 150-те крокодила. Макар много от животните никога да не са виждали слънце, а на други да не им е достигало движение – като цяло състоянието на всички е задоволително.

Специалистите са учудени, че през всичките години, докато е отглеждал многобройните си “любимци”, собственикът не е предизвикал нито едно оплакване. Никой от живеещите наоколо съседи не е предполагал, че в района живеят толкова много крокодили. В Торонто законът забранява много видове да бъдат отглеждани в домашни условия. От 1998 година до сега градските власти са получили повече от 1500 жалби срещу хора, отглеждащи змии, гущери, еноти, свине, кокошки и алигатори.

За да пренесат земноводните до новия им дом са били нужни 20 доброволци, 4 товарни автомобила и 8 часа работа. Бившият собственик на “крокодилската ферма” заедно със съпругата си е задължен да преведе на Indian River Reptile Zoo  достатъчно средства, с които да се изградят допълнителни помещения за новите обитатели. Сега зоопаркът събира средства за да осигури допълнителни количества храна, която ще е нужна за новото попълнение.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...