12 юни 2018 г.

Годишен анализ на данни от сайта за запознаства Match.com сочи, че хората, които използват повече емотикони в текстовите съобщения, са по-активни в сексуалния си живот. 

Според данните на проучване от Match.com сред 5 675 необвързани американци (което прави проучването представително за САЩ), които не са регистрирани в сайта, хората, които водят активен полов живот използват повече емотикони в текстовите комуникации – било през мобилни устройства или в социалните мрежи.

Антрополгът доктор Хелън Фишер обяснява резултатите пред Time.com: "54% от необвързаните, които използват емотикони, са водили сексуален живот през 2014 година, което значително превъзхожда онези, които по-рядко или изобщо не ползват. При тях само 31% не са останали "на сухо".

Нещо повече, както сочи графиката, колкото повече емотикони са използвали, толкова по-активен е бил сексуалният им живот:


Статистиката е валидна за необвързаните мъже и жени на възраст между 20 и 40 години.
Храна за размисли поражда фактът, че жените, които са склонни да използват емотикона за целувка по-лесно изпитват оргазми, когато са с познат партньор. Едно обяснение на това явление може да е, че използващите емотикони целенасочено търсят партньори, които изпитват удоволствие от общуването.



Трудно е да се четат тонове текстове и електронни писма, а емотиконите правят досадата от тези занимания по-лесна за преодоляване. “Хората, които използват емотикони, искат да предадат на общуването чрез интернет повече интимност”, казва доктор Фишер. “Имаме на разположение една технология, която обаче абсолютно ни лишава от възможността да покажем емоциите си… липсва ни улавянето на нюансите в интонациите… затова сме измислили нов начин да покажем чувствата си и това са емотиконите”.

Използването на емотиконите обаче не е безразборно вмъкване на анимираните картинки с цел единствено да се открие сексуален партньор.
“Използващите емотикони не само, че правят повече секс, но и като цяло излизат на повече срещи, а и при тях вероятността да се стигне до брак е два пъти по-висока”, допълва Фишер. “62% от използващите емотикони заявяват, че са готови да се обвържат в брак, срещу 30% от хората, които никога не ползват емотикони”.

А вие ползвате ли емотикони? ;)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...