8 януари 2016 г.

В село в северната част на Виетнам са открити три метални топки, паднали от небето. Не е ясен произходът на обектите. Единият е открит в зеленчукова градина, друг е паднал върху къща, а третият е открит в полето.

Би-Би-Си цитира думите на местни жители, които разказват, че “чули звук, подобен на гръмотевица, но времето било тихо и ясно”. Излезлите на улицата хора се натъкнали на загадъчните метални сфери, които най-вероятно са паднали от космоса.

Най-голямата от топките тежи около 45 килограма, докато най-малката е само 250 грама. Точно тя е паднала на покрива на къща и се е търкулнала надолу.

За щастие никой не е пострадал. Военните ще установяват точния произход на обектите, но първите предположения са, че става дума за “космически боклук”, който не е изгорял напълно при навлизане в атмосферата. Неофициален източник от военното министерство на Виетнам коментира пред Би-Би-Си, че към момента един от обектите е идентифициран като кислороден резервоар на ракета и е произведен в Русия, но не е ясно, дали не е продаден на друга страна в последствие.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...