15 декември 2015 г.

Странно видео предизвиква поредните бурни дискусии в социалните мрежи. На клипа двама младежи са заснели… нещо насред замръзнало езеро. Феноменът, който се намира някъде в Юта, САЩ, прилича на гигантски ледени кристали, формирани по неясно какъв начин.

Разбира се, версиите какво е заснето, са хиляди. Някои смятат, че това е някакъв вид гъба, замръзнала във водите на езерото. Други мислят, че странното формирование се е получило от рибешка кръв. Не липсват и теории, че младежите са “изработили” феномена, само за да станат известни в YouTube или пък просто е някаква шегаджийска история.

Едно от най-правдоподбно звучащите обяснения е, че структурата се е образувала като ефект от естествен антифриз белтък на органична основа. При замръзването на водата във водоема, присъствието на подобен белтък може да повлияе на процеса на вледеняване, и като резултат да се образува подобна необяснима структура.

А има и още по-очевиден “заподозрян” – в кадър попада чаша от автомат за кафе. Субстанцията, замръзнала в леда много прилича на кафе лате. Още един заподозрян за “странната ледена структура”.
Всъщност, всеки е свободен да представи собствената си теория.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...