23 ноември 2015 г.

Коя е вашата страна на Силата? Светлата или Тъмната? Джедай или Сит? Доброто или злото избирате? Google ви дава възможност да направите избора си и да получите своя нов облик в стил “Междузвездни войни” на услугите, предоставяни от компанията.

Посетете адреса google.com/starwars и направете избора си. Ще трябва да посочите, дали избирате страната на Съпротивата (бившият бунтовнически съюз) или сте привърженик на Стария ред (бившата Империя).

С избора си на страна ще се включите в този импровизиран виртуален дуел на вярата, който Google е решил да устрои, като част от рекламната кампания преди премиерата на 18 декември на новият епизод VII "Силата се пробужда" от сагата.
Всеки избор променя съотношението на силите, а за момента Тъмната страна има лек превес. Направите ли избора си, през следващите месеци*  вашият Google-съвят ще се изпълни със светлинни мечове, имперски щурмоваци, TIE и X-wings изтребители.

В Google явно са големи фенове на “Междузвездни войни”. Ако използвате браузъра Chrome може да си изтеглите специално приложение, което ще ви представя сцени от новия филм при всяко отваряне на нов подпорозорец.

В Google Maps Pegman (човечето, което поставяте върху картата, за да преминете в режим Street View) се превръща в имперски щурмовак или пилот от Съпротивата (според избора, който сте направили) и започва да ви разхожда из виртуалните карти с TIE или X-wing изтребител.

Лентите, които показват степента на зареждане в YouTube, Gmail и другите услуги на компанията се трансформират в светлинни мечове.

Изобщо, до 17 декември Google ще се превърне в място за “безочлива” тотална реклама на предстоящата премиера. Мнозина ще нарекат този PR безсрамен ход, водещ към Тъмната страна, но едва ли всичко е толкова еднозначно.

* Стандартният облик на браузъра ще се възстанови автоматично на 1 февруари 2018 година. Преди това може по всяко време да го възстановите, като посетите посочения по-горе адрес.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...