24 октомври 2015 г.

41-годишният поляк Томаш Фурманек живее в Берген. Хобито му е да снима. Талантът му да заснема красиви кадри от пейзажите на Норвегия директно от каяка си, е безспорен. Това е само една от многото му снимки, които е заснел по време на частната си експедиция до Лофотенските острови, чиято сурова природа особено е впечатлила фотографът.

Вече три години Томаш пътешества сам в едноместния си каяк и снима живописни пейзажи на места, намиращи се зад полярния кръг. Томаш прави снимките без да спира – използва камера GoPro, като избира подходящите кадри когато спре за почивка. Най-добрите снимки публикува в профила си в Instagram.

Вечер, след края на работното му време, Томаш се отправя на кратки разходки с каяка си. Дългите пътувания осъществява през почивните си дни или през отпуска си. До много от местата, които е посетил и заснел, може да се стигне единствено по вода.

“Когато пътешестваш сам се сливаш с природата. Ако гребането е полезно като физическа активност, природните красоти, на които се любувам ми доставят положителните емоции и спокойствие на духа”, споделя Томаш Фурманек.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...