3 март 2015 г.

Следи от древно селище бяха открити в едни от най-трудно достъпните горски масиви в Централна Америка.

В дъждовните гори на Хондурас са открити останки от мистериозен древен град. Легендите разказват, че “Белият град” или “Градът на Маймуната бог” бил толкова отдалечен, че никой не би могъл да го открие, пише National Geographic.


Миналата седмица от дълбоките джунгли на Хондурас се завръща екип от археолози, които смятат, че са постигнали невъзможното. Учените са открили останки от селище на неизвестна цивилизация, изчезнала преди хиляди години.


Каменни скулптури, места за церемониални цели, гравирани съдове, декорирани с образите на змии и други животни – това са само част от 52-та артефакта, на които учените са се натъкнали на повърхността. Под повърхността се очаква да бъдат открити още много други останки от тази непозната цивилизация.


Учените са документирали артефактите и се подготвят за експедиция, която да проучи детайлно находките на място. Всички находки са оставени на място, а от съображения за сигурност археолозите не описват точното местоположение на откритието си, надявайки се то да остане неизвестно за иманярите и да не бъде разграбено, докато подготвят научна експедиция.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...