28 август 2017 г.


Испански медици са определили оптималната дневна доза кафе, която може да предотврати рисковете от преждевременна смърт, пише The Telegraph.

Изпиването на четири чаши кафе всеки ден понижават с 64 процента рисковете от преждевременна смърт; три чашки – с 30 процента, а две – с 22 процента. Положителният ефект за пиещите кафе е измерван спрямо онези, които изобщо не го консумират или го правят изключително рядко.

Специалистите са провели изследванията си, като са наблюдавали около 20 000 души. Здравния статус на всеки от тях е анализиран в продължение на около 10 години. Според заключенията на медиците, напитката е ефективна по отношение на понижаване на рисковете от преждевременна смърт, най-вече заради съдържащите се в кафето антиоксиданти и в частност – полифеноли.

През юли данни от подобно изследване изнесоха и американски учени. Специалистите тогава заключиха, че всекидневната употреба на една чаша кафе понижава средно с 12 процента рисковете от преждевременна смърт поради широк спектър причини; покачването на дозата до 3 чаши повишава средния процент на 18. В анализите на американските учени са взети под внимание данните за около 190 000 души.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...