26 юли 2016 г.


Официални представители на управлението, което се грижи за Забранения град в китайската столица Пекин, съобщават, че древната отводнителна система на комплекса го е предпазила от наводненията след обилните валежи през последните дни.

Заради лошото време в Китай през последната седмица са загинали 37 души. Седем други се водят изчезнали. На 20 юли разразила се силна буря стана причина за пълното парализиране на живота в китайската столица. Забраненият град обаче е едно от малкото места, които не са пострадали от обилните валежи, съобщава служител на комплекса пред Sina Weibo. Нещо повече, 30 000 посетители на комплекса продължават с разглеждане на забележителностите, докато бурята вилнее над Пекин.

През дългата си история Китай многократно се е сблъсквал с големи наводнения, затова и създателите на Забранения град са се постарали да изградят ефикасна отводнителна система. В китайската социална мрежа Weibo управата на комплекса публика поредица от снимки, на които се виждат наводнените площи в Забранения град и как системата за отвеждане на водите ефективно успява да изпълни задачата си.

Местните медии цитират изказването на неназован официален източник, който обяснява, че комбинацията от умело проектирани наклонени вътрешни дворове, стъпаловидни сгради и подземни дренажи позволяват водата да бъде отведена извън комплекса само в рамките на 20 минути.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...