8 февруари 2016 г.

Последното обновяване на софтуера на iPhone 6 блокира телефоните, ако открие, че устройството е било ремонтирано не в официален представител на Apple.

Проблемът, с който много собственици на флагмана на “айфоните” се сблъскват, придобива известност като "error 53" ("грешка 53"). И по-рано е забелязван от ползватели на други продукти на Apple.
Според съобщение на ВВС, телефоните на потребителите, които са прибягвали по-рано до услугите на сервизи, неоторизирани от Apple, заради проблеми с основния бутон “Home”, престават да работят след като им бъде инсталирана последната версия на операционната система - iOS 9.

Много са недоволните собственици на iPhone 6, защото “error 53” на практика превръща апаратите им в “ненужно парче пластмаса”. Цялата информация, съхранявана в телефона, става недостъпна и апаратът в буквалния смисъл на думата се превръща в “пластмасова тухла”. Във форумите на Apple коментарите са крайно негативни по отношение на компанията, заради практиката ѝ да смята за “нелегални” телефоните, които са били ремонтирани в сервизи без официална оторизация от Apple.

От компанията потвърждават пред Guardian, че софтуерът на айфоните проверява дали са извършвани ремонтни дейности от оторизиран сервиз. От Apple съветват сблъскалите се с “error 53” да търсят съдействие от поддръжката на компанията.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...