29 септември 2015 г.

Желаещите ще имат възможност да се преборят със страха си от височини, като преминат по стъкления мост, простиращ се над пропаст.

Дължината на моста в парка  Чжанцзяцзе, провинция Хунан е 300 метра. Виси на 180 метра от пропастта, над която преминава. Наречен е “Мостът на храбреците”. Подът на конструкцията е от стъкло, дебело 24 мм. Конструкторите му твърдят, че това стъкло е 25 пъти по-здраво от обикновените.

По думите на “стъклените” мостостроители, металната конструкция, която поддържа и оформя моста, е толкова здрава, че дори стъклото да се счупи, туристите не могат да паднат в пропастта.

По-рано на това място в парка е имало дървен мост, но ръководството решава да рискува и през 2014 година една от секциите на стария мост е заменена с изцяло стъклена. Сега целият мост е от стъкло и това го прави най-дългият стъклен мост в света.

Съвсем скоро в провинция Хунан ще бъде открит още един стъклен мост. На около 300 километра в северозападна посока от Чжанцзяцзе ще се появи “нов рекордьор”. Бъдещият стъклен “колос” ще е с дължина 430 м и ще се извисява на 300 метра над пропастта, пише CNN.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...