12 февруари 2015 г.

Китайският фермер от южен Китай тао Лу се е превърнал в център на внимание за медиите. Поводът са снимки, които той публикува, и на които показва уродливо прасенце, родило се във фермата му.

Свинята-майка ражда 19 прасенца. 18 от тях са напълно здрави, но едното е тотално уродче. Малформациите му са неизброими – най-ясно са изразени в лицевата част, очите и грозният израстък в челната част, който мнозина оприличават на пенис.

Тао Лу става център на вниманието, след като местен вестник публикува снимките му. Мнозина любопитни му предлагат да купят уродливото прасенце. Но за съжаление то почива само след ден-два. Майка му отказва да го приеме, а то не иска да се храни от бутилка.


Няколко са причините, които могат да доведат до подобни малформации – генетична мутация, влияние на фактори от околната среда, или проблеми с хранителния режим на майката по време на бременността. Не може да се определи с точност какво е повлияло в случая.

Случаят все пак не е сред рядко срещаните при толкова висок брой родени прасенца. Свинята може да забременее с 18-20 плода, но нормално до края на бременността се износват 10-14. Ресурсите на  майчиния организъм са способни да гарантират нормалното раждане на толкова ембриони. В случая става дума за далеч над средната бройка новородени прасенца. Дори е чудно, че майката е успяла да изхрани толкова много здрави прасенца.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...