27 ноември 2015 г.

Сами Карлсон, собственик на деветгодишния котарак на име Глитър, смятал, че повече няма да види любимеца си – котаракът избягал от дома си в южния шведски град Брумьола. Осем седмици по-късно в семейство Карлсон телефонът неочаквано звъни с обаждане от Франция.

“Понякога е изчезвал от дома за цяла седмица, но после винаги се е връщал. Този път го чаках и тъгувах по него, но той така и не се прибираше”, разказва собственикът на Глитър.

И така до миналият петък, когато Сами Карлсон получава позвъняване от град Ним във Франция и е запитан, дали познава котка на име Глитър. Установяването на собственника е осъществено благодарение на микрочипа, имплантиран в ухото на котарака. Карлсон първо помислил, че някой си прави лоша шега с него. Но получава и снимка на котката си, което наистина го убеждава, че домашният му любимец се намира някъде във Франция.

Как Глитър е преодолял 1700 километра и се е озовал във Фанция, остава загадка. Сами Карлсон предполага, че някой от многобройните френски туристи, посещаващи Брумьола неволно е помогнал на беглеца.

Собственикът на Глитър се надява в началото на следващата година да си върне домашния любимец. Признава си, че той и дъщеря му са преживели тежко изчезването на палавия котарак. Преди отново да се прибере у дома обаче, Глитър трябва да получи първо френски паспорт и да му бъдат направени задължителните ваксини.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...