28 септември 2015 г.

За повечето хора сватбата е събитие, което се случва веднъж в живота. Когато преди 4 години Густаво се жени за своята избраница Фани, той й обещава, че ще прави по една сватба с нея във всяка страна по света, която посетят. За пръв път двамата сключват брак на островите Търкс и Кайкос (задморска територия на Великобритания). След това са правили сватба в Индия, после в САЩ и на остров Антигуа.

Това лято Густаво и Фани избират за новата си брачна церемония норвежкото селце Гудванген. Там, на фона на изумително красивата природа на фиорда Нерей, който присъства в Списъка със световното наследство на ЮНЕСКО, двамата отново се бракосъчетават, този път по традицията на викингите. Влюбените не афишират празника си – поканени са само няколко приятели, които също са пременени в традиционни викингски дрехи. Сватба, точно в духа на средновековните традиции

Съпрузите смятат да прекарат месец декември в Мароко и там, сред пясъците на Сахара, да изживеят поредното си брачно тържество. Този път те ще са сред бедуините, а първата им брачна нощ ще бъде в традиционна бедуинска шатра.

Густаво и Фани обаче не са единствената двойка, която се жени толкова много пъти. Американците Плат и Райън Уудурът си организират специално сватбено пътешествие, по време на което изпълняват брачните ритуали цели 38 пъти – според обичаите във всяка от страните, които посещават по време на пътуването.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...