4 май 2015 г.

Facebook, Twitter и другите социални мрежи са сред факторите, които в голяма степен са в основата на увеличения брой на разводите. До този извод достигат специалисти от юридическата фирма Slater and Gordon. Все повече са клиентите на компанията, които заявяват, че използването на Facebook, Twitter, а също и на  Skype, Snapchat и What'sApp е изиграло важна роля в решението им да се разведат.

Заедно със специалисти от компанията Censuswide, юристите са провели допитване до повече от две хиляди мъже и жени, със сключен граждански брак. Оказва се, че един от всеки седем женени хора се е замислял за развод, заради постове на половинката си в социалните мрежи или другите средства за интернет комуникации. Същият е процента и на онези, които търсят в интернет доказателства за изневери на съпруга/съпругата си. Всеки пети пък съобщава, че ежедневно се кара с половинката си заради прекомерното “висене” в социалните мрежи.

“Само до преди пет години Facebook много рядко се споменаваше в контекста на решенията на клиентите ни да се разведат. Сега това вече е много често и “нормално” явление”, казва Ендрю Нюбери от Slater and Gordon. “Постоянно сред темите, довели до развод, са обсъжданията на снимки и постове в социални мрежи”, добавя той.

Данните от анкетата сочат още, че най-разпространеното обяснение да се “провери” акаунта на съпруга/съпругата в социалните мрежи е било желанието да се научи, с кого той или тя си комуникират, срещат и къде ходят. Една четвърт от женените признават, че подобно “следене” на партньора води поне до едно сериозно спречкване на седмица. 17% пък казват, че това е повод за всекидневни караници.

 Повод за конфликти в много от случаите  са поддържане на контакти с бивши партньори и в частност изпращането на “кодирани” съобщения или “неподходящи” снимки. Около 14% от съпружеските двойки заявяват, че са преглеждали акаунтите на половинките си със съвсем конкретната цел, да открият “доказателства” за измяната на другия.

Само един от всеки петима женени хора, се чувства неловко, след като е разглеждал страницата на партньора си във Facebook, а всеки трети смята за най-правилен подхода да пази в тайна от партньора си паролите и акаунтите си в социалните мрежи.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...