2 юни 2018 г.


Американска студентка, изучаваща змиите, публикува в Twitter своя снимка и предлага на последователите си да открият змията, която е заснета на нея. Оказва се, че пълзящата гадинка се е скрила толкова удачно, че без помощта на подсказване, никой не успява да я открие на кадъра.

Биологът от Флорида се казва Хелън и акаунтът ѝ в Twitter е с никнейм SsssnakeySci. Периодично публикува за своите последователи истории и необичайни снимки, чрез които им разказва интересни факти за змиите.
Една от снимките се оказва същинско предизвикателство за всички: на кадъра има заснета змия Agkistrodon contortrix, която толкова добре се е маскирала сред опадалите по земята листа, че е буквално неоткриваема.



Agkistrodon contortrix (медноглав щитоносец) са отровни змии. Не проявява агресия срещу човек, но въпреки това често се регистрират случаи на ухапване от такава змия. Най-често причина за ухапването е контра реакция, след като змията е била настъпана, понеже човекът просто не я е забелязал.
За хората, които живеят в източната част на Северна Америка е важно умение, навреме да забележат криещ се Agkistrodon contortrix; това е ареала, където се срещат тези змии.


След като последователите ѝ не успяват да забележат змията сред сухите листа,  SsssnakeySci публикува същата снимка, но с подсказване, къде следва да се гледа, за да се види умелият в маскировката щитоносец.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...